12 april, 2011

Här kommer några Videoclip som på ett lättförtåeligt sätt förklarar olika medicinska åkommor.

 

Pneumothorax

 

 

Hypotalamus & Tyreoidea

 

Diabetes

 

Categories:

4 kommentarer:

 1. Hej ! Mitt namn är Caroline och jag går i gymnasiet där jag håller på med ett projektarbete om njurtransplantationer och donationer. Till detta skulle jag nu behöva lite bilde roch undrar därför om det vore okej för dig att jag använder mig utav dina bilder i detta arbete?

  Tack på förhand!

  Caroline

  SvaraRadera
 2. Hej Caroline. Visst gör det :)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte lyckats hitta något filmklipp som visar hur en villi tar upp näringen ur maten. Vill veta VAR på villin som tex fettlösliga vitaminer tas in. Och även zink... Ja egentligen allt som tas upp. Vissa ämnen går ju in i villi för att gå ut i blodomloppet, och andra till lymfsystemet. Och frågan jag egentligen vill ha besvarad är; om villi är "skadad" men inte obefintlig, vilka brister kan man befara? Läste på ett ställe att just Dvitamin tas upp, uppe på toppen av villi. Om villi då är mindre (lägre) än normalt, saknas då de celler som skulle suttit i toppen?... Mycket svårt att hitta info om detta! -Har du någon sådan filmsnutt? :) Eller bara en illustration?! Tack för en jättespännande sida!

  SvaraRadera
 4. Hej Cattis, jag ska se vad jag kan hitta åt dig. Återkommer :)

  SvaraRadera

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!